Kundanpassade, svensktillverkade verktygsmaskiner för optimerad produktion.

Kundanpassade CNC-svarvar och långhålsborrmaskiner

Storebro Machine Tools - Idag SMT Storebro, är svensktillverkade CNC-svarvar och långhålsborrmaskiner. Med spetskompetens inom skärande bearbetning är vår mission att leverera lönsamma, kundanpassade produktionsmaskiner. 

 

Varumärket STOREBRO står för kvalité, precision & hållbarhet. Vi bygger maskiner på vår välbeprövade baskonstruktion och använder material av högsta kvalité för att din maskininvestering ska behålla sina egenskaper i många lönsamma år. 

En STOREBRO maskin i din verkstad ger dig lönsamma resultat & nöjda kunder

Svensk industri litar på sin Storebro-svarv. Maskiner från 80-talet levererar fortfarande delar.

Optimera din produktion med en Storebro-svarv

I grundutförandet är samtligt sju maskintyper pålitliga. Vi utgår från genomtänkta och välbeprövade baskonstruktioner på bädd och slidverk. Genom att endast använda material av den högsta kvalitén vet vi att maskinen förblir konkurrenskraftig och behåller sin höga precision år efter år. Till alla maskinmodeller har vi kundanpassningar för att optimera er maskin till er produktion.

SMT Storebros maskinprogram

ALERT 400
CNC-/cykelstyrd teach-in-svarv. Det innebär att du både kan köra manuellt och även effektivt köra mer avancerade detaljer. En maskin som passar perfekt för skolor och mindre verkstäder.
ALERT 500
CNC-/cykelstyrd teach-in-svarv. Det innebär att du både kan köra manuellt och även effektivt köra mer avancerade detaljer. En maskin som passar perfekt för skolor och mindre verkstäder.
Alert 700
CNC-/cykelstyrd teach-in-svarv. Det innebär att du både kan köra manuellt och även effektivt köra mer avancerade detaljer. En maskin som passar perfekt för skolor och mindre verkstäder.
STM 2000
I grundutförandet är STM2000 en maskin för de mindre detaljerna med diameter upptill 200mm, den finns i två olika svarvlängder, 600mm och 900mm. Vår mest efterfrågade svarvmodell som finns i en stor utsträckning av industrier – allt från kullagerhållare till gevärspipor.
STM 2500
STM2500 är en mångsidig maskin för detaljer med diameter upptill 300mm, och den finns i två olika svarvlängder, 600mm och 1000mm. Det är en CNC-svarv som passar en mångsidig produktion.
STM 4000
En maskin med stora möjligheter. Klarar av att bearbeta detaljer med en diameter upptill 400mm. Den finns i två olika svarvlängder 900mm och 1500mm.
STM 6000
En rejäl maskin som klarar av de riktigt stora detaljerna. Med möjlighet att bearbeta detaljer upp till 650 mm i diameter. STM 6000 används idag flitigt av landets största tillverkande industrier.
PB 1000
Vår största maskinmodell är sektionsbyggd för att kunna anpassas efter Dina produktionskrav, sektionerna ger en maximal bearbetningslängd upp till 14000 mm. Så beroende på ditt behov används olika många sektioner för att optimera tillverkningen i maskinen.
DHB
Våra gedigna långhålsborrmaskiner finns både på stålverk och inom legotillverkning. Vi anpassar alltid maskinen efter just dina behov eftersom vi vet att olika produktioner har olika krav, därför har vi ingen standardborrlängd utan utgår från borrdiametern. Vi har levererat maskiner med borrlängder upptill 10m men med vår gedigna konstruktion finns det inga gränser i borrlängd.
Show More

En historia i svensk industri

STOREBRO har sedan 1910 utvecklat och tillverkat svarvar - och nu 2020 går vi samman med SMT och SMT-Fräsmaskiner och bildar Swedish Machine Tool Company för att kunna fortsätta vara konkurrenskraftiga och göra det vi är bäst på - leverera pålitliga produktionsmaskiner till industrier världen över.

1728

Den 9 december 1728 beviljades Wilhelm Mauritz Pauli, Karl Magnus Silfverhielm och Gustaf Oxenstierna att uppföra en stångjärnshammare med två härdar. Detta var början till ”STOREBRO Bruk”.

1800-1900

Företaget utvecklades successivt under sjutton- och artonhundratalet genom att nya verksamhetsgrenar lades till. Vid början av 1900 talet omfattade verksamheten bland annat gjuteri, mekanisk verkstad, sulfitfabrik och brännvinsfabrik.

 

1910

STOREBRO Bruk börjar att tillverka svarvar för metallbearbetning.  Verksamheten får ett kraftigt uppsving under första världskriget då svarvar för tillverkning av granater och projektiler serietillverkades.

 

1985

 

Verksamheten delas upp till två bolag; ett för verktygsmaskiner & ett för båtverksamheten vilken i samma veva säljs av till Via Mare. Det nya verkstadsmaskinbolaget får namnet ”STOREBRO Machine Tools AB”. 

1991

 

Storebro Machine Tools köps upp av nuvarande ägare och omlokaliseras till Varberg där verksamheten fortfarande bedrivs.

1996

Utbyggnad av maskinhall i Varberg för att möjliggöra serieproduktion av STOREBRO CNC-svarvar.

 

2004

SMT Machine blir systerföretag till Storebro Machine Tools och de två svenska maskintillverkarna kan börja effektivisera produktionen genom sina respektive specialområden.

2020

 

Storebro Machine Tools samlas tillsammans med SMT Swedturn & SMT-Fräsmaskiner under paraplyet Swedish Machine Tool Company AB för att effektivisera byggandet av svensktillverkade produktionsmaskiner.

SWEDISH MACHINE TOOL COMPANY AB

Vi kan verktygsmaskiner & produktion

KONTAKTA OSS

+46 (0)21 - 80 51 00

sales@smtcompany.se

FÖRSÄLJNING

sales@smtcompany.se

SERVICE

service@smtcompany.se

SHOWROOM & PRODUKTIONS SITE

Swedish Machine Tool Company AB

Främmestadvägen 29

465 97 Främmestad

Sweden

SÄLJ & SERVICEKONTOR

SMT Machine AB

Fabriksgatan 5

731 50 Köping

Sweden

Storebro Machine Tools AB

Batterivägen 8

432 32 Varberg

Sweden

Swedish Machine Tool Company

Vammar Industriområde, Bäckadalsgatan 1 D
615 32 Valdemarsvik

Sweden

OM OSS

Swedish Machine Tool Company är en förening av de svenska maskintillverkarna & varumärkena SMT Swedturn, Storebro Machine Tools & SMT-Kesselberg

 

Med agenturerna för CHETO, Leadwell, Ziersch Grinding Machines, FAT HACO & ERMAKSAN har vi ett sortimentet som möjliggör helhetslösningar för din produktion.

 

Med våra ledord kunskap, service & utveckling finns vi med dig hela vägen. 

© 2020 Swedish Machine Tool Company AB