top of page
Logga-_SMT SwedTurn svart stående.png

Din heltäckande maskintillverkare för pålitlig, exakt produktion - år efter år.

Verktygsmaskiner du kan lita på

SMT Machine är ett svenskt industriföretag med rötter från den industriella revolutionen. Vi har varit med och utvecklat svensk och västerländsk industri sedan starten 1856, och det tänker vi fortsätta med.
 
Vårt fokus genomgripande är, och förblir avancerad produktionsutrustning för att du som kund ska kunna lita på att din produktion håller måtten.
 
Genom tillförlitlighet, maximal spånavverkning till högsta precision samt förstklassig service & support fortsätter vi stödja industrier världen över.

 Swedturn ger tillförlitlighet till svensk industri

SKF_loggo.jpg
Indexator-Rototilt-loggo.png
BrorTonjö.loggo.png
Sandvik.png
atlas-copco-logo-png-transparent.png
epiroc.png

När maskinen fortfarande går efter 25 år - då vet vi att vi lyckats.

Logga-_SMT SwedTurn svart liggande.png

Ett tillförlitligt moduluppbyggt svarvsystem

SwedTurn är ett moduluppbyggt svarvsystem, byggt på våra basmaskiner. Maskinerna är konstruerade och utvecklade för att uppnå högt ställda krav från svensk industri gällande effektivitet, hög precision och stabilitet. Samtliga produkter levereras operatörsvänliga, för enkel omställning, åtkomlighet till arbetsstycke och med hänsyn för smidig service.

Maskinprogram

Logga-_SMT SwedTurn svart stående.png

En historia att vara stolt över

Och vi fortsätter göra det vi är bäst på - bygga maskiner.

1856

Köpings Mekaniska Verkstad grundas av Otto Hallström för tillverkning & reparation av jordbruksmaskiner som snart utökades med maskiner & mekaniska produkter som Sverige vari i behov av för industrialiseringen. Varumärkesnamnet var ”KÖPING”.

1920

Företaget förvärvas av AB Volvo. Vid Köpings mekaniska verkstad producerade Volvo växellådor och bakaxlar för person- och lastvagnar samt de maskiner som Volvo behövde i sin egen produktion. 

 

1960

På 1960-talet beslutade Volvo att upphöra med sin egen produktion av verktygsmaskiner. Verktygs-maskintillverkningen såldes till Svenska staten och blev en del av konglomeratet Statsföretag, som var starkt kopplat till Sveriges dåvarande försvarsindustri.

 

1968

 

Företaget presenterar sin första numeriskt styrda svarv och börjar resan mot ett högteknologiskt företag. 

1972

SMT lanserar sin första CNC-styrning dvs. ett styrsystem där blockpreparering, logik och interpolatorer är implementerade i en mjukvara som körs på en mikroprocessor.

2004

Efter flera olika ägare och fusioner såldes SMTs Swedturn division (Svarvar) till ägarna av STOREBRO Machine Tools som även dessa är verktygs-maskintillverkare. 

 

2010

SMT Machine flyttar från Västerås till Köping i närheten av där företaget från början startades.

2020

 

SMT Machine samlas tillsammans med STOREBRO Machine Tools & SMT-Fräsmaskiner under paraplyet Swedish Machine Tool Company AB 

bottom of page