Din heltäckande maskintillverkare för pålitlig, exakt produktion - år efter år.

Verktygsmaskiner du kan lita på

SMT Machine är ett svenskt industriföretag med rötter från den industriella revolutionen. Vi har varit med och utvecklat svensk och västerländsk industri sedan starten 1856, och det tänker vi fortsätta med.

 

Vårt fokus genomgripande är, och förblir avancerad produktionsutrustning för att du som kund ska kunna lita på att din produktion håller måtten.

 

Genom tillförlitlighet, maximal spånavverkning till högsta precision samt förstklassig service & support fortsätter vi stödja industrier världen över.

SMT Machine med sitt Swedturnsystem levererar tillförlitlighet till svensk industri

När maskinen fortfarande går efter 25 år - då vet vi att vi lyckats.

Ett tillförlitligt moduluppbyggt svarvsystem

SwedTurn är ett moduluppbyggt svarvsystem, byggt på våra basmaskiner. Maskinerna är konstruerade och utvecklade för att uppnå högt ställda krav från svensk industri gällande effektivitet, hög precision och stabilitet. Samtliga produkter levereras operatörsvänliga, för enkel omställning, åtkomlighet till arbetsstycke och med hänsyn för smidig service.

SMT Swedturns maskinprogram

ST200
Minsta medlemmen i SMTs maskinfamilj. Med optionerna CPC & mätstation ser svarvcellen automatiskt till att varje detalj uppfyller kraven på toleranser & mått.
ST300
Med optionerna motspindel & Direct drive tools technology optimerar ST 300 spånavverkingen vid både svarvning & fräsning.
ST500
Vår mest sålda maskintyp. En extremt stabil & robust konstruktion gör ST 500 pålitlig & högpresterande år efter år. Levereras i fyra olika maskinlängder.
ST600
ST 600 är en vidareutveckling på ST 500 robusta konstruktion där utökad sving & svarvbar diameter ökar din konkurrenskraft.
ST700
Även ST700 är en utveckling av baskonstruktionen från ST500. Genom utökad spindelhöjd & sving har maskinen ett stort tilllämpningsområde.
ST1200
ST 1200 är framtagen för korta detaljer. Levereras med chuck eller palletsystem. Standard frässpindel- enheten har Z-, B- & C2-axel, kan förses med Y-axel.
Show More

En historia att vara stolt över

SMT Machine har under åren utvecklats för att följa med tiden - och nu 2020 med vår fusion till att bli en varumärke under Swedish Machine Tool Company kan vi fortsätta göra det vi är bäst på - bygga maskiner.

1856

Köpings Mekaniska Verkstad grundas av Otto Hallström för tillverkning & reparation av jordbruksmaskiner som snart utökades med maskiner & mekaniska produkter som Sverige vari i behov av för industrialiseringen. Varumärkesnamnet var ”KÖPING”.

1920

Företaget förvärvas av AB Volvo. Vid Köpings mekaniska verkstad producerade Volvo växellådor och bakaxlar för person- och lastvagnar samt de maskiner som Volvo behövde i sin egen produktion. 

 

1960

På 1960-talet beslutade Volvo att upphöra med sin egen produktion av verktygsmaskiner. Verktygs-maskintillverkningen såldes till Svenska staten och blev en del av konglomeratet Statsföretag, som var starkt kopplat till Sveriges dåvarande försvarsindustri.

 

1968

 

Företaget presenterar sin första numeriskt styrda svarv och börjar resan mot ett högteknologiskt företag. 

1972

SMT lanserar sin första CNC-styrning dvs. ett styrsystem där blockpreparering, logik och interpolatorer är implementerade i en mjukvara som körs på en mikroprocessor.

2004

Efter flera olika ägare och fusioner såldes SMTs Swedturn division (Svarvar) till ägarna av STOREBRO Machine Tools som även dessa är verktygs-maskintillverkare. 

 

2010

SMT Machine flyttar från Västerås till Köping i närheten av där företaget från början startades.

2020

 

SMT Machine samlas tillsammans med STOREBRO Machine Tools & SMT-Fräsmaskiner under paraplyet Swedish Machine Tool Company AB 

SWEDISH MACHINE TOOL COMPANY AB

Vi kan verktygsmaskiner & produktion

KONTAKTA OSS

+46 (0)21 - 80 51 00

sales@smtcompany.se

FÖRSÄLJNING

sales@smtcompany.se

SERVICE

service@smtcompany.se

SHOWROOM & PRODUKTIONS SITE

Swedish Machine Tool Company AB

Främmestadvägen 29

465 97 Främmestad

Sweden

SÄLJ & SERVICEKONTOR

SMT Machine AB

Fabriksgatan 5

731 50 Köping

Sweden

Storebro Machine Tools AB

Batterivägen 8

432 32 Varberg

Sweden

Swedish Machine Tool Company

Vammar Industriområde, Bäckadalsgatan 1 D
615 32 Valdemarsvik

Sweden

OM OSS

Swedish Machine Tool Company är en förening av de svenska maskintillverkarna & varumärkena SMT Swedturn, Storebro Machine Tools & SMT-Kesselberg

 

Med agenturerna för CHETO, Leadwell, Ziersch Grinding Machines, FAT HACO & ERMAKSAN har vi ett sortimentet som möjliggör helhetslösningar för din produktion.

 

Med våra ledord kunskap, service & utveckling finns vi med dig hela vägen. 

© 2020 Swedish Machine Tool Company AB