top of page
Logga-_SMT SwedMill svart liggande.png

Fräsmaskiner med en unik konstruktion, som gör det möjligt att i en och samma uppspänning bearbeta både vertikalt och horisontellt

Huvud 30 gr blå.png

En konstruktion som  efter 80 år fortfarande är oöverträffad. 

SMT-SwedMill levererar fräsmaskiner till världens industrier - stora som små.

SMT SwedMill leds av Johnny Prydz där en sammanslagning med maskintillverkarna SMT Machine & Storebro Machine Tools återigen möjliggör produktion av fräsmaskiner i Sverige. SMT med sin långa erfarenhet som maskintillverkare & maskinhandlare har skapat sig framgångsrika långsiktiga affärsrelationer genom kvalitétsprodukter, förstklassigt stöd vid eftermarknad samt fördelaktiga serviceavtal. 

En välbeprövad produktionsmaskin 

Fräsmaskiner från SMT med sin unika konstruktion möjliggör att i en och samma uppspänning bearbeta både vertikalt och horisontellt. Det är en konstruktion som har använts i mer än 80 år och än är den fortfarande oöverträffad. Välj mellan manuella/Teach-In och CNC-styrda modeller.

 
SwedMill fräsmaskinprogram
 

Tusentals sålda fräsmaskiner. Tusentals nöjda kunder. 

Historik​
SMT-ABENE-fräsmaskin.jpg

Fräsmaskin tillverkad av SMT på 1970-talet.

SMT har en lång tradition av tillverkning av fräsmaskiner, arborrverk och fleroperationsmaskiner. Dessa maskiner har serietillverkats av bolag inom SMT med i verkstadskretsar kända och respekterade namn som VÄRNAMO, KÖPING, och SWEDMATIC. Samtliga SMT´s produkter är kända för ändamålsenlighet, tillförlitlighet, kraftfullhet och inte minst deras utomordentligt långa ekonomiska livslängd.

2020

 

 2020 Johnny Prydz startar tillsammans med specialister på frästeknologi en division för tillverkning av fräsmaskiner inom dagens SMT-Grupp. Fräsmaskinsdivisionen heter SMT SwedMill AB

Disclaimer /förtydligande: Varumärket ”ABENE” ägs sedan september 2020 av Verktygsmaskiner i Ulricehamn AB, (VMU), VMU har inga kopplingar till Swedish Machine Tool Company AB (SMT). I det fall varumärket ”ABENE” refereras till av oss så sker det för att antingen beskriva sakförhållanden eller historiska förlopp. SMT agerar endast under eget namn och märke och saknar därmed intresse i att förväxlas med andra aktörer på marknaden för verktygsmaskiner. Detta är en naturlig del av vårt sätt att verka i samhället och ingår i vår strävan att vara relevanta på grund av våra egna meriter.

bottom of page