top of page

Swedish Machine Tool Company är ny återförsäljare av REMA Control i Sverige.


Rema Controls maskinkoncept består av 3-5 axliga vertikala fleroperationsmaskiner av typen ”moving column” med 5-axliga lösningar i antingen spindelhuvud eller bord/vagga. Detta gör att maskinerna lämpar mycket väl för bearbetning av såväl enkla som komplexa detaljer där utrymme och flexibillitet står i centrum.


Rema Control är en italiensk maskintillverkare som startades 1987 som en leverantör av retrofit och service, efter några år såg grundarna en lucka i marknaden. Detta ledde till att utvecklingen av vertikala bearbetningscenter påbörjades. Modellen Leonard (moving column) lanserades 1995 och är än idag en av Rema Controls mest uppskattade maskiner med bearbetningsmöjligheter horisontellt 1600-8000mm och vertikalt upp till 1200mm. Alla maskinserier är därefter utvecklade med Leonards stabila konstruktion som grund.


Johnny Prydz; försäljningschef; Huvudfokus under uppbyggnaden av vårt maskinsortiment är stabila konstruktioner och precision, det gör Rema Control till den perfekta partnern för SMTC inom vertikala bearbetningscenter. Vi har valt att inrikta oss på produktionsstabilitet och vi vet att kunder som har en Rema Control är väldigt nöjda med resultatet. Maskinerna är effektiva, starka och tillförlitliga. Att de precis som när vi tillverkar våra maskiner fokuserar på att kunden ska kunna få en skräddarsydd maskin genom valbara optioner och konfigurationer är en stor konkurrensfördel. Tillverkande industrier har olika behov och en maskin i detta segment behöver kunna anpassas för att bli kundens optimala val. Sedan så vet vi av erfarenhet att när kunden efterfrågar precision och stabilitet så är det gjutna solida fundament som gäller.


SMTC ser framemot att hjälpa svensk produktion att hitta sin optimala maskin tillsammans med Rema Control.

Senaste inlägg

Visa alla

Maskinkonstruktör/Maskiningenjör

Är du en problemlösande maskinkonstruktör med erfarenhet av skärande bearbetning? Vill du utveckla nästa generations svensktillverkade verktygsmaskiner? Då finns här en utmaning, och ett jobb för dig.

Comments


bottom of page