top of page

Maskinkonstruktör/Maskiningenjör

Är du en problemlösande maskinkonstruktör med erfarenhet av skärande bearbetning? Vill du utveckla nästa generations svensktillverkade verktygsmaskiner? Då finns här en utmaning, och ett jobb för dig. Vår maskinproduktion ligger i Främmestad, 1h från Göteborg. Vi letar efter dig som på riktigt är intresserad av maskiner för tung produktion. Vi tillverkar kvalitétsmaskiner för kunder inom fordon, aero och försvar. Branscher där precision och leveranstillförlitlighet är A och O. Med rejäla, stabila grundkonstruktioner så finns det en bas att utgå ifrån, men där de flesta projekt innebär kundanpassningar.


Arbetsuppgifter

Som maskinkonstruktör hos oss kommer du arbeta tillsammans med teknisk chef, säljare, maskinmontörer och vår externa konstruktionsfirma för att utveckla och realisera våra maskinprojekt. Rollen innefattar problemlösning, konstruktion av kundanpassningar, maskinutveckling samt konstruktion av nya maskiner.


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Ansvara och leda konstruktionsarbetet

  • Att återigen sätta SMT på kartan som en maskintillverkare som drivs av innovation i framkant.

  • Du kommer jobba med allt från idé- och konceptutveckling till färdiga tillverkningsritningar.

  • Att följa upp konstruktioner i produktion och arbeta med förbättringar av befintliga produkter.

  • Du kommer vara en viktig del i inköpsprocessen då det du ritar skall produceras hos underleverantörer vilket innebär en del kontakt med leverantörer.

  • Att stödja och arbeta tillsammans med våra maskinmontörer

  • Att ansvara för att våra maskiner och konstruktioner följer gällande regelverk och förordningar

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder en spännande resa där vi kommer växa mycket de närmaste åren, och du kommer ingå i ett härligt, drivet team där det händer mycket! Vi erbjuder marknadsmässig lön med avtalspension, försäkring och andra förmåner såsom friskvårdsbidrag.


Kvalifikationer: Vi söker dig som har/är:

- ingenjörsexamen inom maskinteknik, maskinkonstruktion eller motsvarande.

- har minst 2-3 års erfarenhet i rollen som konstruktör i tillverkande industri

- har du erfarenhet av produktionstekniskt arbete inom skärande bearbetning är detta mycket meriterande då vi ser att det är en fördel att förstå vad det är vi tillverkar

- goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

- Goda kunskaper i Solid Works, Office-paketet och förstå vikten av att arbeta strukturerat i affärssystem (Vi använder Monitor)


Vi ser det som en självklarhet att du som konstruktör ser fördelarna med att arbeta på plats, nära produktionen men där flexibilitet givetvis finns och vissa arbetsuppgifter kan ske hemifrån.


Personlighet

Vi söker en driven, lösningsorienterad och tekniskt och mekaniskt kunnig konstruktör som gillar struktur och utveckling. Du har lätt för att arbeta tillsammans med andra och bidrar till en god stämning. Det är viktigt att trivas, och ha roligt på jobbet!Så här beskriver Victor, vår VD sitt ledarskap:

”Jag är uppfödd på verkstadsgolvet och har jobbat med verktygsmaskiner i hela mitt liv, från början i produktion och sedan inom projektledning och försäljning. Idag är jag den som säljer projekt, och sätter riktningen för vägen framåt. Du blir en viktig nyckelperson som ser till att det som vi säljer, går att producera och att vi återigen blir en innovativ verktygsmaskintillverkare. Jag arbetar snabbt och förväntar mig rörelse framåt, jag driver flera företag och är fokuserad på att nå våra uppsatta resultat, men jag vet att vi bara kan göra det tillsammans, där var och en i teamet gör det som just den är bäst på. För gör man det man är bra på, tror jag man har så mycket roligare på jobbet!”


Om oss:

Vi på SMT har byggt maskiner i flera hundra år – SMT Company är en sammanslagning av de tre företagen SMT-Swedturn, Storebro Machine Tools och SMT-Fräsmaskiner som 2020 blev varumärken under SMT vingar. De senaste två åren har vi arbetat hårt med att utveckla vårt svarvkoncept SWEDTURN, samt affären där vi idag även är en maskinåterförsäljare av externa vaurmärken. 2019 omsatte vi 6 miljoner, 2022 omsatte vi 50 så vi har en aggressiv kurva vi har som mål att fortsätta följa.


Nu är målet att återigen bli en verktygsmaskinstillverkare att räkna med i Sverige och i världen där våra kunder är verksamma inom tung industri. Vi tillverkar idag 30-40 verktygsmaskiner/år i vår fabrik i Främmestad. Du blir en nyckelperson i denna resa vi påbörjat!


Följ med på en spännande resa, för som vi säger; Allt börjar i en verktygsmaskin.


Frågor om tjänsten? Hör av dig till rekrytering@frvab.se


Ansökan:

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan kommas att tillsättas innan sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag: Söndag 17 december

Skicka din ansökan med personligt brev och CV till: rekrytering@frvab.se

Märk ansökan med "Maskinkonstruktör + Ditt namn"


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page