top of page

Ett förändringsarbete som resulterade i din nya men erfarna maskinparter.

Uppdaterat: 11 jan. 2021


Swedish Machine Tool Company föddes ur ett stort förändringsarbete som har pågått under hösten 2020. De tre maskintillverkarna SMT Swedturn, Storebro Machine Tools och SMT-Fräsmaskiner blir nu varumärken under Swedish Machine Tool Company vingar. Målet med sammanslagningen och centraliseringen är att återigen bli en marknadsledande verktygsmaskinstillverkare. Denna sammanslagning möjliggör flera synergier för att effektivisera produktionen av verktygsmaskiner i Sverige. SMT-Fräsmaskiner ansluter sig under ledning av Johnny Prydz och i samarbete med Abene-Deutschland kommer produktionen av det unika fräsmaskins-konceptet fortsätta.


Den nya produktionssiten lokaliseras till Främmestad, en timme utanför Göteborg. Med 4000kvm maskinmontage, showroom, service och support blir detta det nya huvudkontoret för verksamheten. Befintliga verkstäder i Varberg och Köping kommer fortsatt producera delar till maskinerna samt vara sälj- och servicekontor. Även i Valdermarsvik öppnas ett service och säljkontor.


Spännande tider väntar!

Senaste inlägg

Visa alla

Maskinkonstruktör/Maskiningenjör

Är du en problemlösande maskinkonstruktör med erfarenhet av skärande bearbetning? Vill du utveckla nästa generations svensktillverkade verktygsmaskiner? Då finns här en utmaning, och ett jobb för dig.

Comments


bottom of page